Onze oplossingen

We bouwen maatwerk sites en applicaties. Technisch goed doordacht, veilig en gebruiksvriendelijk.

“Oplossingen die je een stap verder helpen”
Platforms

Zorg

We hebben meer dan 10 jaar ervaring in het zorgdomein. Daarom begrijpen we de gevoeligheden en dynamiek van de sector.

Platforms

Veilig contact tussen hulpverleners en cliënten. Zo stonden we zo'n 10 jaar geleden bijvoorbeeld aan de basis van het Jouw Omgeving platform.

Aanmeldflows

Een account aanmaken, two-factor authenticatie, wachtwoordsterktemeters, etc. Aanmeldflows kunnen gekoppeld worden aan workflows voor hulpverleners. Formulieren zijn flexibel te maken en aan te passen.

Forum, blogs & ervaringsverhalen

Bezoekers kunnen anoniem of ingelogd forumtopics aanmaken of een ervaringsverhaal of blogpost schrijven. En daar natuurlijk ook op reageren.

Chat

Beveiligde chat tussen hulpverleners en cliënten. Anoniem of niet-anomiem.

Stepped Care

Door verschillende functionaliteiten te combineren, maken we "stepped care" oplossingen. De behandeling of oplossing voor een cliënt wordt daarmee afgestemd op de ernst van de problematiek. Cliënten kunnen beginnen met het raadplegen van informatie, en indien nodig via lotgenotencontact en zelftests / zelfhulpprogramma's doorstromen naar online behandeling.

Online behandelprogramma's

Hulpverleners kunnen op maat online behandelprogramma's inzetten. Met verschillende interactiemomenten en de mogelijkheid de status en voortgang van cliënten te monitoren.

Zelftests

Zelftests die we samen met jou maken, of die je helemaal zelf kan samenstellen. Vragen, antwoordopties met verschillende wegingen en resultaten afhankelijk van de totaalscore.

Koppelingen

Bijvoorbeeld voor het integreren van content van betrouwbare externe partijen in je eigen site. Zie ook: API's.

Privacy en veiligheid in de zorg

Zorggegevens zijn door de Autoriteit Persoonsgegevens aangeduid als "bijzondere persoonsgegevens" en vereisen extra bescherming. We gaan zorgvuldig om met de data die we verwerken. Dat zie je bijvoorbeeld aan onze ISO 27001 en NEN 7510 certificeringen.

Content Management Systemen

Content Management Systemen

Flexibiliteit, complexiteit en gebruiksgemak bepalen gezamenlijk welk CMS het best past. We richten ze graag in, en breiden ze waar nodig uit, in samenwerking met onze klanten.

What You See Is What You Get

Beheer je pagina's, maar bijvoorbeeld ook productinformatie, op een intuïtieve manier. Met behulp van WYSIWYG / Rich Text fields, maar ook met andere (vriendelijke) formulierelementen zoals labels, dropdowns en toggle-buttons.

Media uploads / embed

Upload mediabestanden, of embed video's van Vimeo of YouTube. En bepaal de uitsnede zoals je die zelf wilt.

Meertaligheid

Hele sites, inclusief alle daarin gebruikte data, in meerdere talen. Precies op maat voor de gebruiker, en makkelijk te beheren.

Nieuws en blogs

Publiceer nieuws en activiteiten, eventueel in combinatie met een aanmeldformulier, kalender of blogpost.

Form builder

Maak je eigen formulieren. Dit kunnen ook aanmeldformulieren zijn gekoppeld aan een accountsysteem.

Workflows

Definieer workflows voor medewerkers, hou overzicht over de voortgang, totalen en statistieken. Uiteraard gekoppeld aan het accountsysteem.

Accounts

Accounts

In (bijna) alle webapplicaties worden accounts gebruikt. Voor verschillende rollen, met verschillende rechten: denk aan beheerders, medewerkers en eindgebruikers. We zorgen dat alles veilig en in overeenstemming met wet- en regelgeving verloopt.

Processen

Afhankelijk van het type applicatie kunnen we verschillende processen implementeren om accounts aan te maken en te beheren. Bijvoorbeeld:

 • aanmeldformulieren
 • e-mailconfirmatie
 • two-factor authenticatie
 • wachtwoordherstel
 • whitelisten van IP-adressen, email-adressen of domeinen
 • accountbeheer: beheerders kunnen handmatig accounts en bijbehorende rollen beheren

Rollen, rechten en groepen

Geef gebruikersgroepen verschillende rechten. Zo maak je bijvoorbeeld onderscheid tussen medewerkers met verschillende verantwoordelijkheden, ingelogde gebruikers en anonieme bezoekers.

Privacy en AVG

De algemene verordening gegevensbescherming (AVG) schrijft voor wat wel en niet mag wat betreft omgaan met gebruikersdata. We realiseren AVG-compliant oplossingen en kunnen je er ook over adviseren.

Gebruikersprofielen

In gebruikersprofielen kunnen gebruikers hun voorkeuren opslaan. Zo krijg je relevante (statistische) informatie over je gebruikers, en kun je ze nog beter van dienst zijn.

Single Sign-On

Met één account toegang krijgen tot meerdere applicaties kan met 'Single Sign-On'. We kunnen het voor je inrichten, of gebruikmaken van een bestaande SSO-server, bijvoorbeeld met OAuth2.

Veiligheid

Veiligheid is bij accounts essentieel. Bij een beveiligingsissue kan er (gebruikers)data lekken, of kan je site beschadigd raken. Lees meer over technologieën en procedures om veiligheid te garanderen.

API's

API's

API's maken het mogelijk om informatie te delen tussen verschillende interne of externe applicaties. Zo kunnen we functionaliteit van andere partijen integreren, of gegevens of functionaliteit beschikbaar maken voor externe partners. Bij voorkeur werken we met REST en GraphQL API's, maar andere smaken kunnen we ook aan.

Externe API's integreren

Veel functionaliteiten kun je zelf bouwen en data kun je zelf verzamelen. Maar het is soms slimmer om (gratis of betaald) gebruik te maken van externe aanbieders. Bijvoorbeeld Google Maps, Elasticsearch, Matomo en Iframely.

API's bouwen en documenteren

Als je functionaliteiten of data beschikbaar wilt maken voor externe partners, dan kunnen we hier een API voor bouwen. Ook schrijven we de technische documentatie zodat de API's succesvol kunnen worden gebruikt.

Interne API's

Bij grote applicaties is het vaak praktisch om ze op te knippen in onderdelen. De verschillende onderdelen interacteren vervolgens met elkaar via interne APIs. Dit houdt complexere applicaties overzichtelijk en beter onderhoudbaar.

Veiligheid

Ook bij het gebruik van API's is veiligheid een belangrijk aandachtspunt. Veelgebruikte methodes om API's te beveiligen zijn:

 • API-keys
 • JSON Web Tokens (JWT)
 • client certificates
 • IP blocks & firewalls
Frontend development

Frontend development

Onze sites en applicaties zitten niet alleen technisch goed in elkaar, we zorgen ook dat ze er mooi uit zien en fijn werken.

Frameworks

Wij werken het liefst met Vue.js en React. Ook met veel andere frameworks kunnen we prima overweg, waarbij we graag de laatste trends volgen.

Responsive

Natuurlijk zijn onze applicaties responsive waar dat nodig is. Op telefoon, tablet of desktop: het ziet er mooi uit, en het werkt snel en goed.

Accessible

Net als de meeste van onze klanten vinden we het belangrijk dat onze oplossingen toegankelijk zijn voor iedereen. Daarom gebruiken we zo veel mogelijk de WAI-ARIA en WCAG standaarden.

UX / Design

We werken graag samen met UX-ers, designers en copywriters uit jullie of ons eigen netwerk. Onze focus ligt dan op de technische realisatie, waarbij we de sterke punten van alle disciplines integreren.

Infographics

Als het echt mooi en verhelderend moet zijn, wil je meer dan staaf- en taartdiagrammen. Samen met infographic-designers zorgen we dat informatie tot leven komt. Bijvoorbeeld in dynamisch gegenereerde vectordiagrammen, waar je zelf naar wens mee kunt 'spelen'.

Backend development

Backend development

Voor de backend gebruiken we verschillende open source talen, tools en frameworks:

Python & Django

Python staat in de top 3 van de meest gebruikte programmeertalen ter wereld (bron: TIOBE-index).

Django is het meest gebruikte web-framework binnen het Python ecosysteem.

We maken dankbaar gebruik van de veiligheid en effectiviteit van deze technieken, en dragen er ook regelmatig zelf een steentje aan bij.

Wagtail

Wagtail is een CMS dat standaard een groot aantal functionaliteiten levert, die naar eigen smaak in te richten zijn. Door Wagtail te gebruiken kunnen we dus snel een compleet CMS bouwen dat voelt als maatwerk.

PostgreSQL

PostgreSQL is alles wat je zoekt in een database: volwassen, veelgebruikt, snel, open source en gratis. En het werkt ook nog eens ontzettend goed samen met Django.

Open source

Door open source software te gebruiken en eraan mee te ontwikkelen, ontwikkelen we onszelf. En dragen we ons steentje bij aan een betere (software)wereld. Een groot voordeel is natuurlijk dat je geen licentiekosten betaalt voor de oplossingen die we bouwen.

Data analyse

Data analyse

Voor applicaties die met grote hoeveelheden data werken, is functionaliteit nodig om deze hanteerbaar houden.

Datavalidatie

Inkomende data kan fouten bevatten, of onvolledig, inconsistent of onwaarschijnlijk zijn. Samen met onze klanten bepalen we welke methodes we het best kunnen toepassen om de datakwaliteit optimaal te maken. Zo kan validatielogica bijvoorbeeld verschillende statussen toekennen zoals 'geaccepteerd', 'afgewezen', of 'gemarkeerd voor manuele validatie'.

Doorsnedes

Bij data-records met meerdere eigenschappen zijn verschillende groeperingen mogelijk. In overleg met data-analisten bepalen we relevante doorsnedes (aggregaties). Afhankelijk van de grootte van de datasets kunnen deze synchroon of asynchroon worden uitgerekend.

Dashboards

Met dashboards tonen we KPI's, rapportages en doorsnedes in overzichtelijke diagrammen, en maken we bijvoorbeeld veranderingen in de tijd inzichtelijk. Als de data zich ervoor leent kunnen extrapolaties en trendlijnen worden berekend.

Search Engine Optimization & Analytics

SEO en Analytics

Weet de doelgroep je site te vinden? Gebruiken bezoekers je site op de beoogde manier? Met analyse tools kunnen we deze vragen beantwoorden. En waar nodig verbeteren we je site daarna op basis van de cijfers.

Google Analytics

We integreren Google Analytics in sites en applicaties om inzicht te krijgen in gebruik en conversie. Met Google Tag Manager kan dit inzicht worden vergroot, door aannames te testen, en daar weer op te reageren.

Matomo

Matomo is het open source alternatief voor Google Analytics. Het levert grotendeels dezelfde functionaliteit als Google Analytics, maar focust op de privacy van bezoekers (en heeft daarom onze voorkeur als je nog een keuze moet maken).

SEO

Search Engine Optimization (SEO) is de verzamelnaam voor alle strategiën die kunnen worden ingezet om de vindbaarheid van je site te vergroten.

Onze sites zitten netjes in elkaar en hebben daarom standaard een goede SEO-score. Bijvoorbeeld door het op de juiste manier gebruiken van HTML-tags en attributen, korte laadtijden, een eenduidige navigatie-structuur, goede weergave op mobiel en desktop en het toepassen van veiligheidsstandaarden. Maar verbeteren kan altijd natuurlijk. Wij adviseren en implementeren samen met jou eventuele verbeteringen.

Bedrijfsapplicaties

Bedrijfsapplicaties

De bedrijfsapplicaties die we maken zijn maatwerk en browser-based. Slim en handig, want:

 • Je krijgt exact wat je nodig hebt, omdat we samen met jou (Scrum) ontwikkelen
 • Installatie is niet nodig, alleen een internetverbinding
 • Ze zijn eenvoudig aan te passen of uit te breiden
 • Altijd de laatste veiligheidsupdates
 • Wij verzorgen het technisch beheer van de applicatie

Software as a Service (SaaS)

Wij zorgen dat de applicatie en data veilig op een dedicated (private cloud) server staan. Medewerkers met de juiste rechten kunnen via de browser inloggen op de applicatie en hun werk doen.

De voordelen

 • We bouwen precies wat je nodig hebt
 • Door meer inzicht in KPI's kun je je strategie testen en aanpassen
 • Omdat een applicatie precies aansluit bij je werkprocessen, werken je medewerkers efficiënter
 • Fijne software zorgt voor minder fouten en frustratie

Koppeling met publieke website

We kunnen een afgeschermde bedrijfsapplicatie koppelen aan een publieke website. Misschien wil je bepaalde gegevens publiek delen? Of acties van klanten of bezoekers van je site koppelen aan werkprocessen van medewerkers?