Accounts

In (bijna) alle webapplicaties worden accounts gebruikt. Voor verschillende rollen, met verschillende rechten: denk aan beheerders, medewerkers en eindgebruikers. We zorgen dat alles veilig en in overeenstemming met wet- en regelgeving verloopt.

Oplossingen

Processen

Afhankelijk van het type applicatie kunnen we verschillende processen implementeren om accounts aan te maken en te beheren. Bijvoorbeeld:

  • aanmeldformulieren
  • e-mailconfirmatie
  • two-factor authenticatie
  • wachtwoordherstel
  • whitelisten van IP-adressen, email-adressen of domeinen
  • accountbeheer: beheerders kunnen handmatig accounts en bijbehorende rollen beheren

Rollen, rechten en groepen

Geef gebruikersgroepen verschillende rechten. Zo maak je bijvoorbeeld onderscheid tussen medewerkers met verschillende verantwoordelijkheden, ingelogde gebruikers en anonieme bezoekers.

Privacy en AVG

De algemene verordening gegevensbescherming (AVG) schrijft voor wat wel en niet mag wat betreft omgaan met gebruikersdata. We realiseren AVG-compliant oplossingen en kunnen je er ook over adviseren.

Gebruikersprofielen

In gebruikersprofielen kunnen gebruikers hun voorkeuren opslaan. Zo krijg je relevante (statistische) informatie over je gebruikers, en kun je ze nog beter van dienst zijn.

Single Sign-On

Met één account toegang krijgen tot meerdere applicaties kan met 'Single Sign-On'. We kunnen het voor je inrichten, of gebruikmaken van een bestaande SSO-server, bijvoorbeeld met OAuth2.

Veiligheid

Veiligheid is bij accounts essentieel. Bij een beveiligingsissue kan er (gebruikers)data lekken, of kan je site beschadigd raken. Lees meer over technologieën en procedures om veiligheid te garanderen.